Кавърма и боб - част от менюто на европейските институции в Брюксел

Служителите ще се радват на традиционната българска кухня

Кавърма и боб - част от менюто на европейските институции в Брюксел

Снимка: EU Presidency

1440 ~ 1 мин. четене
Баница, кавърма, пататник, ореховки. Това са само малка част от българските ястия, с които ще гощаваме служителите и посетителите на европейските институции в Брюксел. Храната ще се приготвя от готвачите по повод Българското председателство на Съвета на ЕС. Традиция е да се представят ястия от страната ротационен председател, за да може да се опознае културата и характерните вкусове.

В менюто ще присъстват още супа от бял боб, шопска салата, пълнени чушки със сирене и бисквитена торта. Специалитетите ще се сервират на следните дати и локации:

22 февруари – Council Justius Lipsius и Lex buildings
1 март – European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings (През седмицата от 26 февруари, 8 ресторанта на Комисията - Berlaymont, Beaulieu 5, Madou, Loi130, PLB, CCAB, EEAS, Montoyer 34 – ще сервират мешана скара)
24 май - Council Justius Lipsius и Lex buildings
7 юни - European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings 

От пресцентъра на Българското председателство на Съвета на ЕС споделят, че любителите на българската кухня са добре дошли да опитат традиционните ястия в столовата на институциите.

Друг начин за представяне на културата, на ротационното Председателство на Съвета е културната изложба в помещенията на Съвета.


Подкрепи Economic.bg