КЕВР се надява министърът да не бави повече цената на газа

Цената на руския газ за месец септември ще бъде утвърдена утре

КЕВР се надява министърът да не бави повече цената на газа

Снимка: КЕВР

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се надява да няма повече проверки от страна на Министерство на енергетиката затова как се определя цената на природния газ. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов по време на открито заседание във връзка със заявлението на „Булгаргаз“ за новите цени на газа за септември.

„Надявам се, че в тази процедура това е последната подобна проверка, защото тя дава ясен отговор на всички евентуални съмнения за определянето на цената на природния газ“, заяви Иванов.

Проверката, която беше назначена от министър Теменужка Петкова, показа, че изчисленията, които са направени на ценообразуващите елементи и след това проверени от КЕВР, са абсолютно коректни.

По думите му новия доклад на КЕВР не се различава от последния и отразява всички данни, подадени от „Булгаргаз“.

На заседанието стана ясно, че цената на руския природен газ за месец септември ще бъде утвърдена от Комисията утре, 16 септември, на закрито заседание. „След сериозно забавяне с 11 дни, свързано с тази проверка, КЕВР в непознати до момента съкратени срокове, в рамките на три дни, извърши всички необходими заседания по процедурата, без да я наруши и се надявам утре да ви предоставим утвърдената от комисията цена“, каза председателят на регулатора.

Коментари: 0