Потребителите на TikTok продължават да растат в условия на несигурност

Китайската версия на приложението има повече функционалности, някои от които се тестват и от западната

Потребителите на TikTok продължават да растат в условия на несигурност

Снимка: Unsplash

Китайската версия на TikTok, наречена Douyin, вече има 600 млн. активни дневни потребители през август, съобщи компанията майка ByteDance, цитирана от CNN. Междувременно международната платформа отчете близо 700 млн. активни месечни ползватели през юли и над 2 млрд. изтегляния глобално.

Приложението за кратки видеа на ByteDance има китайска и международна версия, тъй като потреблението и регулаторните изисквания към технологиите са различни и по-рестриктивни в азиатската страна. В желанието си да расте глобално обаче местната компания лансира алтернатива, подобаваща на западния свят. Междувременно текущите събития около TikTok все по-сигурно водят към създаването и на трета версия на приложението.

Бързата експанзия на ByteDance я превърна в една от най-скъпо струващите частни китайски компании, както и в поредна мишена за САЩ. Само там TikTok има около 100 млн. потребители, затова и потенциалната загуба на този пазар ще е особено болезнена.

Що се отнася до Douyin и TikTok, двете приложения имат една и съща основна функция – възможност за създаване и споделяне на кратки видеа с музикален фон и специални ефекти. Китайската версия обаче има и други опции, включително с повече неща на началната страница, електронна търговия, по-сложна настройка за официални акаунти, предаване на живо и възможност за качване на пълнометражни филми. Някои от тези функции на Douyin, като електронната търговия, се тестват и от TikTok.

Коментари: 0