KFC показа как прави пърженото пиле
Има 8 стъпки по приготвянето му

Как се прави прочутото пържено пиле на KFC?
На специално събитие директорът на веригата Боб Дас и комедийната актриса Рейбъл Драч показаха стъпка по стъпка как се приготвя емблематичната храна. Това става в 8 стъпки.
Стъпка 1:
Приготвя се панировката, която включва брашно, сол, мляко, яйчен прах и тайните оригинални подправки на Полковник Сандърс – основателя на веригата.
За да е добра сместа, служителите са посъветвани да направят поне 20 обръщания при месенето.
Стъпка 2:
Изважда се пилешкото и се проверява за дефекти – като счупени костички или наранявания. Месо с такъв дефект не се ползва.
Стъпка 3:
Пилето се потапя в студена вода за 7 секунди, за да е сигурно, че панировката ще попие. Водата се сменя след всяка партида пиле.
Стъпка 4:
След потапянето, пилето се оставя да изсъхне за 7 секунди. Изглежда цифрата 7 е доста важна за KFC.
Стъпка 5:
Пилето се овалва в панировката, като се обръща 7 пъти.
Стъпка 6:
Загребва се пилето в кошницата за пържене, като се изтръсква добре, за да падне излишната панировка.
Стъпка 7:
Парченцата пиле се подреждат на скара, за да се подготвят за пържене.
Стъпка 8:
Скарите се нареждат на фритюрника под налягане и се пържат 25 минути.
Технологията е на полковник Сандърс и се ползва във всеки обект на KFC, казват от компанията.