Китайски компании забраняват на служителите си iPhone 7

Покупката му демонстрирала екстравагантен живот

Китайски компании забраняват на служителите си iPhone 7
Болница в китайския град Чунцин забрани на служителите си да си купуват iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Лекарите, които не спазят тази забрана ще бъдат уволнявани, пише уеб сайтът наThe South China Morning Post, цитиран от Kaldata.com.

Ръководството на болницата е взело това решение с цел борба срещу демонстрирането на екстравагантен живот, който не съответства на лекарската професия.

Забраната в тази китайска болница е съобразена с високите цени на продукцията на Apple, понеже не всеки китаец може да си позволи закупуването на последно поколение смартфон, а демонстрирането на iPhone 7 от страна на лекарите рязко ще наруши доверието на пациентите към лекарското съсловие.

Лекарите и служителите, нарушили тази забрана, ще бъдат лишавани от годишни премии и/или уволнявани от работа. Директорът на болницата уточни, че е разрешено използването на по-старите модели - iPhone 6 и iPhone 5.

Решението предизвика голям интерес сред медиите, а ръководството на болницата в Чунцин допълни, че по този начин освен всичко друго, се поддържат местните брандове.

iPhone 7 в Китай струва 7 000 юана, или около $1050, а iPhone 7 Plus - около 8 000 юана, или $1200.

Това не е първият случай за забрана за закупуване на iPhone 7 в Китай. По подобен начин през месец септември една от компаниите в Нанян забрани купуването и използването на iPhone 7, а на работниците, които могат да позволят това, препоръчаха вместо това да използват парите да се грижат повече за здравето си, за своите близки и за бъдещето на Китай.
Коментари: 0