Китайските спасители са тръгнали към върха на Шиша Пангма

Днес съпругата на Боян Петров призова да се спре издирването след лагер 3

Китайските спасители са тръгнали към върха на Шиша Пангма
7214 ~ 1 мин. четене
Китайските спасители, които са част от спасителната операция по издирването на българския алпинист Боян Петров, са тръгнали към върха на Шиша Пангма, предаде БНР. До обяд днес в базовия лагер нямаха информация от спасителите и как върви издирването, но вече стана ясно, че те са претърсили района около лагер 3, който се намира непосредствено преди върха на Шиша Пангма. 

Информацията е, че нищо не е намерено – само предмети от предишни експедиции. Все още не е намерена и палатката на алпиниста. Той е в неизвестност от 3 май. Съпругата му Радослава Ненова написа в емоционален пост във Facebook днес призив към спасителите да не търсят алпиниста след лагер 3 и да не рискуват живота си. 

„От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи“, написа Ненова.

Вчера хеликоптерите, които се включиха в акцията също не постигнаха резултат. Днес те няма да летят, за да запазят безопасността на спасителния екип.
Подкрепи Economic.bg