Китайските спасители са тръгнали към върха на Шиша Пангма

Днес съпругата на Боян Петров призова да се спре издирването след лагер 3

Китайските спасители са тръгнали към върха на Шиша Пангма
Китайските спасители, които са част от спасителната операция по издирването на българския алпинист Боян Петров, са тръгнали към върха на Шиша Пангма, предаде БНР. До обяд днес в базовия лагер нямаха информация от спасителите и как върви издирването, но вече стана ясно, че те са претърсили района около лагер 3, който се намира непосредствено преди върха на Шиша Пангма. 

Информацията е, че нищо не е намерено – само предмети от предишни експедиции. Все още не е намерена и палатката на алпиниста. Той е в неизвестност от 3 май. Съпругата му Радослава Ненова написа в емоционален пост във Facebook днес призив към спасителите да не търсят алпиниста след лагер 3 и да не рискуват живота си. 

„От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи“, написа Ненова.

Вчера хеликоптерите, които се включиха в акцията също не постигнаха резултат. Днес те няма да летят, за да запазят безопасността на спасителния екип.
Коментари: 0