Китайци сменят 16 GB памет на iPhone със 128 GB

Подмяната струва едва 92 долара

Китайци сменят 16 GB памет на iPhone със 128 GB

Американският технологичен гигант Apple дори и в своите най-нови модели смартфони не желае да се раздели с минималните 16 GB постоянна флаш-памет.

Версията на iPhone с 16 GB флаш-диск е много по-евтина от моделите с 128 GB. Именно затова някои малки китайски фирми масово започнаха да подменят наличните 16 със 128 GB при цена едва 92 американски долара.

Уеб-порталът SlashGear съобщи, че замяната не става просто чрез подмяна на чиповете. Това съвсем не е толкова лесен процес, като смяната на оперативната памет или хард диска в персоналния компютър или друго устройство, пише kaldata.com.

За да не се усети Apple за извършената хирургическа намеса, китайските специалисти са се научили изцяло да копират съдържанието и серийните номера от старите чипове на новите. По този начин фирменият сервизен софтуер не може да открие подмяната.

Методът работи само с iPhone 6 и не дава 100% гаранция за успех. Apple прави внезапни проверки на място, за да се избегне тази интервенция, тъй като по този начин се нарушава безопасността на устройството. Но китайските предприемчиви специалисти са намерили начин да заобиколят всички пречки.

Ъпгрейдът от 16 към 64 GB струва 71 американски долара, а от 16 GB към 128 GB – едва 92 долара. Естествено търсенето на тази услуга е огромно.


Коментари: 0