След намеса на прокуратурата кметът на Несебър спря строежа на хотел в Обзор

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад предвидената сграда

След намеса на прокуратурата кметът на Несебър спря строежа на хотел в Обзор

Снимката е илюстративна

Снимка: Красимир Свраков

1676 ~ 1 мин. четене

Кметът на община „Несебър“ спря незаконен строеж на хотел на плажа в Обзор. Издадената заповед е вследствие на проверка, която е възложена от Върховна административна прокуратура и Дирекция „Национален строителен контрол“  и извършена от РДНСК-Бургас.

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад предвидената сграда, която е недовършена и не въведена в експлоатация по съответния ред – не са изпълнени предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа, съобщават от прокуратурата.

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган, издал заповедта, след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на участниците в строителството.

За поредната бетонна сграда, която се появява в непосредствена близост до плаж, алармира в свой репортаж bTV през месец юли. В миналото въпросният терен в Обзор, на който сега се строи, е бил общински и там е имало борова гора. Преди около 15 години е продаден на датски консорциум, който има инвестиционни намерения. Извършено е брегоукрепване, като се появяват пилотни фундаменти, после проектът е замразен, а по късно датският консорциум продава терена, разказа тогава пред медията кметът на Обзор Христо Янев.

Инвеститорите твърдят, че имат всички разрешителни за строежа.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg