Кобрата срази Чисора и отново е европейски шампион

Българинът победи по точки след тежък 12-рундов мач

Кобрата срази Чисора и отново е европейски шампион
Автор: Илия Лазаров

Кубрат Пулев победи противника си Дерек Чисора и отново спечели европейската титла по бокс в тежка категория.

Двубоят се състоя по време на галавечер в препълнена „Барклейкард Арена“ в Хамбург, Германия. А залата имаше и много българи, които подкрепяха Пулев с цяло гърло.

Мачът продължи 12 рунда и победителят бе определен чрез съдийско решение. Кобрата спечели с 2:1 съдийски гласа (116-112, 113-115, 118-110).   

Българинът се появи на ринга ефектно – с изпълнение на живо на немската група Beyond the Black. Той изглеждаше напълно концентриран още от самото начало.

Кобрата започна по-активно и нанесе няколко сериозни удара в първия рунд. Българинът използва няколко свои запазени комбинации от удари.

Чисора се активизира в следващия рунд и също пласира крошета, пробивайки защитата на Пулев.

В третия рунд предимството отново бе на страната на Кобрата, който пласира 3 тежки десни ъперкъта в главата на опонента си.

В четвъртия българинът притисна Чисора в един от ъглите и му нанесе няколко удара, но британецът се измъкна и в тази ситуация.

Пулев бе много по-агресивен, доминираще и вкарваше в пъти повече удари от съперника си и на няколко пъти го вкара в ъгъла. Чисора се опитваше да контраатакува, но постепенно отпадна физически, забави темпото и свали гарда.

В следващите рундове двамата си разменяха все по-тежки удари, а британецът на няколко пъти едва се задържа на крака. Кобрата продължи да доминира и в крайна сметка заслужено спечели по точки.

"Спечелих мача с добрата защита, концентрацията, мобилизираната и дисциплинирана игра. Дълги години тренирам при най-различни треньори и всички те допринесоха за тази победа. Българите идват навсякъде и ме подкрепят, за което им казвам голямо благодаря. Поздрави на цяла България", заяви след мача развълнуваният шампион.

    

Коментари: 0