Кои нации прекарват най-много време в интернет?

Вижте карта с най-активните нации

Кои нации прекарват най-много време в интернет?
320 ~ 1 мин. четене

Как би изглеждала световната карта, ако на нея е изобразен броят на хората, които прекарват най-много време в интернет. Само една трета от света има достъп до интернет и много страни мигновено изчезват от картата.

Картата е направена на базата на абсолютния брой на интернет потребители онлайн в дадена страна, като същевременно са запазени реалните форми на континентите.

Африка, с изключение на Нигерия и Египет се свива видимо, докато Германия, Франция и Великобритания нарастват значително, превръщайки Европа в огромен континент.

Oxford University Internet Institude използва данни от 2013 г. на Световната банка за визуализацията на картата, според която 1,24 млрд. интернет потребители са от Азия, или с други думи малко под половината от общия брой в световен мащаб.

Рекордьор по брой потребители е Китай с 600 млн. души онлайн, следван от САЩ (270 млн. души), Индия (190 млн.) и Япония (110 млн.души).

Извън Европа, Северна Америка и Океания, само в 5 държави потребителите са над 80% онлайн. Това са Япония, Южна Корея, Бахрейн, Катар и Обединените арабски емирства. 

Подкрепи Economic.bg