Колко хора играят Pokemon Go?

Играта предизвика истински фурор в цял свят

Колко хора играят Pokemon Go?

Придобилата световна популярност игра Pokemon GO вече постави рекорд – за най-много сваляния в App Storе. Играта е свалена цели 50 млн. пъти само в Google Play, като с този резултат надминава Sensor Tower и Color Switch. Като цяло пък играта се радва на над 75 млн. инсталирания в iOS и Android.

На трето място се нарежда Slither.io, но на останалите игри са им били нужни около 80 дни, за да преминат 50 млн. тегления.

Sensor Tower смята, че новата хитова игра има шанса да постигне много повече. В момента тя е достъпна само на 32 пазара, което е малка част от общо стоте, в които Google Play и App Store разпространяват своето съдържание. Фирмата прогнозира, че в рамките на първите си два месеца Pokemon GO може да достигне 100 млн. сваляния.

За сравнение Tinder премина тази граница чак през януари тази година, след като беше пусната на пазара още през 2012 година. 

Приложението Pokemon GO на компания Nintendo предлага на потребителите да търсят измислени същества, скрити в реалния свят. Смисълът на играта е да се намерят и да се обучават покемони и след това да влизат в битки с други играчи. Основните точки в Pokemon Go се намират в близост до музеи, паркове, паметници, атракции и обществени места.

Коментари: 0