Коронакризата ще ускори 5G внедряването, смята Ericsson

Компанията повиши прогнозата си за броя абонати до 2025 г.

Коронакризата ще ускори 5G внедряването, смята Ericsson

Снимка: Unsplash

920 ~ 1 мин. четене
Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson заяви в понеделник, че ще вдигне прогнозата си за 5G абонаменти в световен мащаб до около 2.8 милиарда до 2025 г. Предишната прогноза беше за 2.6 милиарда. Новата идва като последица от разразилата се коронавирусна пандемия, предава Reuters.

Телекомуникационният сектор е сред малкото индустрии, които наблюдават скок в търсенето въпреки икономическата несигурност, свързана с пандемията. Това се дължи до голяма степен на факта, че повече хора работят от дома си, за да се избегне разпространението на коронавируса, генерирайки по този начин по-голям трафик.

Патрик Черуол, ръководител на стратегическия маркетинг в Ericsson, заяви, че прогнозата за 2020 г. също ще бъде повишена, но не даде повече подробности. Конкретиката от 2.8 млрд. 5G абонамента е в дългосрочен план – до 2025 г., каза той по време на уеб семинар. 

Ericsson се конкурира срещу Nokia и китайската Huawei Technologies за привличането на клиенти в сферата на телекомуникациите, които да надградят своите мрежи до следващо поколение. Трите играча са основните доставчици на 5G оборудване. 

Шведската компания, която предстои да публикува своя двугодишен доклад за мобилността през следващия месец, заяви, че според нея през ноември усвояването на 5G ще бъде значително по-бързо от това на LTE, както и че 5G абонаментите ще представляват 29% от всички абонати на мобилни устройства през 2025 г.

Новото поколение технология за мобилни телефони ще донесе по-бързи скорости на данни и по-добро приспособяване на по-голямо разнообразие от свързани устройства.

Коментари: 0