Коронясването на Huawei ще се отложи

Компанията искаше да стане номер едно на смартфон пазара още тази година, но плановете се отлагат

Коронясването на Huawei ще се отложи

Снимка: БТА

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която първоначално е трябвало да постигне през четвъртото тримесечие на тази година, пише Reuters.

„Щяхме да станем най-големите през четвъртото тримесечие, но сега смятаме, че този процес може да отнеме повече време“, каза Шао Янг, главен стратегически директор на Huawei Consumer Business Group, без да посочва причините. „Понастоящем Huawei продава 500 000 до 600 000 смартфона на ден“, каза той в реч по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай.

Коментарите идват, след като Съединените щати поставиха миналия месец Huawei в черен списък, който забранява на американски фирми да продават технологии и услуги на китайската компания. Много глобални играчи вече се отказаха да купуват телекомуникационно оборудване от Huawei.

През януари компанията заяви, че може да стане най-голямата на смартфон пазара през тази година, дори без да продава на американския пазар. В момента Huawei е на второ място зад южнокорейската Samsung Electronics Co Ltd на Южна Корея, показват данните на консултантска фирма Gartner.
Коментари: 0