Красен Кралев: Имам къща, акции и кредит

Спортният министър също така разкри какви са плановете за съвместна кандидатура на България, Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на голям футболен форум

Красен Кралев: Имам къща, акции и кредит
4838 ~ 2 мин. четене
Спортният министър Красен Кралев има къща с двор с обща площ 816 м2 в кв. „Драгалевци“, портфейл с акции и кредит. Освен това като физическо лице е проверяван от три правителства. Това заяви самият той в сутрешния блок на bTV. Спортният министър заяви, че е проверяван многократно и че е декларирал всичко, което притежава.

„Аз съм декларирал всичко, което притежавам през 2014 г., когато напускам парламента през 2017 г. пак декларирам с какво излизам. Когато влизам наново отново правя такава декларация. През 2015 г. и 2016г. се декларира, само ако са настъпили промени“, обясни Кралев.

Той представи декларация, според която има къща с двор в столичния квартал „Драгалевци”, с площ от 816 кв.м. „Парцелът е закупен през 2005 г., до 2008 г. къщата се строи, затова е декларирана през 2014 г., през другото време имам Акт 16. Въведена е в експлоатация през 2013 г. Купих парцел, на който имаше стара постройка на 50 години, полуразрушена . През 2014 г. в декларацията ми присъства, къщата е подадена, подадена е и като излизам“, коментира спортният министър.

Също така той обясни, че има портфейл от акции, който често се променя, тъй като инвестиционен посредник постоянно търгува с въпросните акции. Кралев каза още, че има кредит. „Аз съм проверяван като физическо лице от три правителства, имам ревизии на средствата от 2007 г. до 2012 г.”, заяви той.

Кралев също така разкри какви са плановете за съвместна кандидатура на България, Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на голям футболен форум. По думите му по-възможният вариант е приемане на европейско първенство, изтъквайки като причина изискванията на ФИФА и УЕФА, както и желанието на страната ни да направи максимално ниска инвестиция.

„Още кандидатура няма, но за първи път се подписва официален документ, който изразява намеренията на четирите държави да кандидатстват заедно за домакинство на европейско и световно. Ние сме наясно с всички предизвикателства. Има работа, която трябва да свършим”, каза още Кралев.
Коментари: 0