Кражба на трансформаторно масло остави без ток 329 клиенти на ЧЕЗ

Екипи на компанията подменят изгорелия трансформатор в столичния квартал \"Кумарица“

Кражба на трансформаторно масло остави без ток 329 клиенти на ЧЕЗ
132 ~ 1 мин. четене

Поредна нагла кражба на трансформаторно масло причини изгаряне на трансформатор в трафопост на столичния квартал „Кумарица“. Посегателството  остави без електрозахранване 329 клиенти на ЧЕЗ в студената неделна утрин на 17 януари. То ще бъде възстановено, след като екипите на ЧЕЗ Разпределение подменят съоръжението на стойност 15 000 лв.

Посегателствата над съоръжения на електроразпределителното дружество, освен че нарушават спокойствието на гражданите и бизнеса, отнемат средства и ресурс, които биха могли да се влагат в подобряване на услугите. За 2015 г. година щетите от кражби на елементи от съоръжения възлизат на близо 3 млн. лв.

Посегателствата излагат на риск здравето и живота не само на извършителите на престъпните деяния, но и на служители на ЧЕЗ, и на невинни хора, поради което ЧЕЗ не спира да призовава за обединяване на усилията на всички отговорни институции за противодействие на наглите посегателства над електроенергийната инфраструктура, както и за строги мерки в защита на живота, спокойствието и интересите на гражданите.

Подкрепи Economic.bg