КРИБ и хотелиерите искат широко обсъждане на мерките в туризма

В петък хотелиерите обвиниха здравния министър, че провежда срещи само с част от бранша, а се взимат решения за всички

КРИБ и хотелиерите искат широко обсъждане на мерките в туризма

Снимка: Министерството на туризма

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) са настояли пред министъра на туризма да има обединение и съгласуване на бъдещи противоепидемични мерки с всички представители на туристическия бранш.

Това е било обсъждано днес по време на работна среща, организирана от ресорния министър Марияна Николова.

Представителите на организациите са заявили, че браншът трябва да има обединена, единна позиция.

„За мен е важно да бъде чут гласът на целия бизнес“, коментира министър Николова. Тя добавя, че „всички активни политики на Министерството на туризма са в името на бъдещото развитие на туристическия сектор в България“.

 Припомняме, че в петък БХРА обвини здравния министър в разделение на бранша. Причина за това бе срещата на проф. Костадин Ангелов с Българската асоциация на заведенията (БАЗ), след която бяха въведени нови ограничения за целия сектор.

 „С изненада научихме от масмедиите, че здравният министър д-р Костадин Ангелов не само е провел среща с част от бранша, а и не е поканил наши представители на последващите разговори във вторник за бъдещи противоепидемични мерки, които биха рефлектирали върху работата на целия сектор на гостоприемството“, бе посочено в декларацията на БХРА от петък, адресирана до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на туризма Марияна Николова, Костадин Ангелов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Коментари: 0