КЦМ 2000 Груп е домакин на международен конгрес

Форумът събира металургични компании от петте континента

КЦМ 2000 Груп е домакин на международен конгрес

КЦМ 2000 Груп ще бъде домакин на Първия международен конгрес на производителите на метали, ползващи иновативната технология „Аусмелт”. Първото издание на събитието ще се проведе от 29 октомври до 1 ноември в Гранд хотел Пловдив. Специалисти от 18 компании, опериращи на петте континента, ще се съберат в България и ще посетят КЦМ.

На този знаков за металургията форум делегатите ще дискутират иновативните екологосъобразни технологии за производството на олово, мед и калай. Водеща презентация на конгреса ще бъде инсталацията „Ново оловно производство“ на КЦМ. Тя е определяна като най-значимия проект в металургията на оловото в световен мащаб, заради съвкупността от технологии, чрез които се ограничава въздействието върху околната среда и се намалява разходът на енергия.

България бе избрана за домакин на конгреса сред тринадесет държави - Австралия, Германия, Финландия, Китай, Русия, Япония, Южна Корея, Индонезия, Перу, Намибия, Индия, Южна Африка, Канада. КЦМ 2000 Груп съумя да спечели доверие с високото си технологично ниво на развитие и това е поредното международно признание за успехите на българския металургичен холдинг.

Организатор на събитието е финландската технологична компания „OUTOTEC“. Тя е утвърден лидер в предоставянето на технологии и оборудване в тежката индустрия и собственик на технологията на „Ausmelt“, която се използва за топене на метални суровини при производството на олово, мед, калай и никел.

Коментари: 0