LADA вече ще се управлява през смартфон

Системата е уникална за автомобили от този ценови клас

LADA вече ще се управлява през смартфон

Снимка: LADA

На московския автосалон MIAS-2016 LADA бе представена технологичната платформа LADA CONNECT, която позволява да системите на автомобила да бъдат управлявани чрез смартфон. Това е уникална възможност за автомобил на достъпна цена, пишат от компанията.

Днес, подобни системи са ограничени в прилагането само за луксозни автомобили. Първите модели с функцията ще са LADA Vesta и LADA XRAY и е планирано да бъдат пуснати в началото на 2017. Използването на системата за други модели, е планирано за периода 2017-2018 г.

LADA CONNECT свързва автомобила, устройството, информационно-развлекателните и навигационни сервизи в мултимедийно пространство, използвайки криптиран канал за връзка чрез мобилен интернет.

Какво може да прави иновацията:

- позволява отваряне и затваряне на автомобила

- пускане и спиране на двигателя, вкл. по таймер и при промяна на температурата на околната среда

- отваряне на багажника

- проверка на вратите и багажника

- да проследява местоположението на автомобила

информация за състоянието на колата, техническа поддръжка

Системата също има функция за анализ на стила на шофиране с ежедневни статистики, което ще може да подобри шофьорските умения. Въз основа на това, опцията ще позволи и да получите индивидуално намаление на застраховка КАСКО, основано на анализа на шофиране. Система LADA CONNECT е предназначена както са частни коли, така и за корпоративни клиенти.

Коментари: 0