Лечебният код на Марти

И в тази криза под нова форма се „отварят врати“, уверява холистичният терапевт

Лечебният код на Марти

Снимка: Личен архив

268 ~ 2 мин. четене
Автор: Яна Колева

Кризите идват да разчистят всичко, което вече не работи. Те ни изкарват от руслото на всекидневието и ни повеждат към нещо ново. Кризата е затишие и е време за събиране на ресурси, ценности и идеи. Сегашните трудности също ще свършат в един момент, от който ще се тръгне нагоре, уверява Мартина Иванова от „Свой избор“.

Тя е холистичен терапевт и въздейства на ниво тяло, дух, душа, емоции, психика. Обучена и сертифицирана в енергийната психология, ползва способи за фина настройка. Работи с хора, управляващи мултимилионен бизнес, предприемачи и професионалисти, изкачили върхове в своята кариера, но стигнали до изнемога и депресия, до разочарования и липса на перспектива.

Промените

които животът стовари, се отразяват по различен начин върху всеки. Какво да предприемат онези, които имат усещането, че са сред най-големите губещи в новата икономическа ситуация? Марти Иванова им помага да открият своя нов бряг. Но и самата тя е трябвало да преплува през мътните води на пандемията. При невъзможността хората физически да се събират, се наложило да отмени повечето ангажименти, които е поела. В неизвестността запазила самообладание. Постепенно се адаптирала към новата реалност и установила, че е преодоляла доста свои ограничения – например да излезе в онлайн пространството и по този нов начин да прави обучения. Става така, че ограниченията й дават широк хоризонт. И от човек, изпуснал възможности, се превръща в предприемач, откриващ

нови територии за работа

„Всяка промяна започва от неща, които умът преодолява. Ако психиката и емоциите ти страдат, няма да си в състояние да издигнеш нов бизнес. Затова не губете ресурси в самосъжаление и в загуба на здраве, а се насочете към стабилизиране на съзнанието  и намирането на реализация. Възможности винаги има – но са в нова форма и в нова организация. И трябва без напрежение да стигнете до тях“, съветва Марти.

Кариерата

на много хора, градена цял живот, се срути. Спукаха се сапунените мехури. И болезнено се появи въпросът „Накъде?”… За мнозина това подейства пробуждащо. Катарзисът, в който 2020 г. ни вкара, помогна на отрезвените да се устремят към по-висши нива на реализация. Те започнаха да търсят онова, които ще даде истински смисъл на живота им, твърди терапевтът.

И в наглед най-безизходната ситуация има изход. Хоризонтът винаги е пред нас. Говорим за бъдещето и успокоителното е, че бъдещето съществува. За онези, които уверено продължат напред.

Личен опит

Мартина Иванова е работила в мултинационална компания с представителство в София - отговаряла за човешките ресурси и помогнала за наемането на хиляди в този IT хъб. Стигнала до висок ръководен пост, но в голямата динамика се появило се усещането за безсмислие. Проектът приключил и тя се оказала на изходна позиция в търсенето на нова работа. Направила успешно големия завой, като започнала да води свой блог и да организира обучения. Има таланти и дарби, за които не подозираме, че съществуват, докато животът не ни вкара в предизвикателство – научила тя по трудния начин.

Коментари: 0