Leica изненада с продукт, който не е фотографски

Германската компания представи свои оригинални часовници

Leica изненада с продукт, който не е фотографски
Емблематичната германска компания Leica, известна със своите висококачествени фото камери, явно не се притеснява да сложи името си и под друг тип продукти. В днешно време човек може да си купи любопитни неща като Leica слушалки или Leica чанти например. А вече и часовник с тази марка. 

Компанията официално влезе в бизнеса със собствена версия часовник. За него се знае, че е изцяло дело на Leica – и като механизъм, и като дизайн. Часовниците са два вида – Leica L1 и L2, които може да се видят на снимките по-долу. 


По тях има и инкрустирани червени рубини. Нямаше да е Leica, ако липсваше емблематичната червена точка, пише The Verge. Двата часовника са снабдени с ръчен механизъм, изработен от Lehmann Präzision GmbH, друга германска компания, която работи по проекта в тясно сътрудничество с Leica. 

Засега няма обявени цени, но от Leica обещават, че L1 ще струва по-малко от 10 000 евро. Часовниците ще влязат в продажба през есента на тази година. Според информацията производството им е лимитирано – от всеки на пазара ще излязат до 400 бройки през първата една година.  
Коментари: 0