Летище „Гетуик“ затваря единия си терминал заради липсата на туристи

„Лондон Сити“ също обяви, че спира работа за няколко седмици

Летище „Гетуик“ затваря единия си терминал заради липсата на туристи

Снимка: Wikipedia

1116 ~ 1 мин. четене

Второто най-натоварено летище в Лондон, Гетуик, ще затвори временно един от двата си терминала от следващата седмица. Причината е сривът на полети в световен мащаб и липсата на пътници заради пандемията от COVID-19, съобщи говорител на летището, цитиран от Reuters.

От там уточниха, че ще бъде затворен северният терминал, който се използва включително и от британската нискотарифна авиокомпания EasyJet. Колко дълго обаче ще остане затворен, не става ясно.

Летище „Лондон Сити“ обяви по-рано, че спира работа за няколко седмици, а „Хийтроу“ и „Станстед“ отчитат огромен спад на пътническия поток заради ограниченията, свързани с коронавируса, отбелязва Sky News. Летищните оператори по цял свят започнаха преговори с правителствата за спасителен пакет, тъй като разходите им спадат до рекордно ниски нива.

Припомняме, че преди дни финансовият министър на Обединеното кралство Руши Сунак отказа държавна помощ за авиационната индустрия в страната, като заяви, че първо трябва да се търсят други варианти, а не веднага да се моли правителството за помощ. По думите му правителството ще се намеси, само когато „другите възможности са се изчерпали“ и призова превозвачите да се обърнат първо към своите акционери за помощ.

Коментари: 0