Лидери от Ню Йорк молят Безос да даде нов шанс на Куинс

Amazon се отказа от плана за втора централа там след реакция на местната общност

Лидери от Ню Йорк молят Безос да даде нов шанс на Куинс

Снимка: Twitter

Около 40 лидери на профсъюзи в Ню Йорк, представители на местните власти и собственици на бизнеси в града публикуваха отворено писмо в петъчния брой на New York Times, в което молят Amazon и нейния основател Джеф Безос да дадат още един шанс на Лонг Айлън Сити, Куинс. Там компанията щеше да изгради втора централа, но се отказа от този си план заради острата реакция на местната общност. 

В писмото поддръжниците на идеята за изграждането на централа на Amazon там изтъкват, че повечето нюйоркчани всъщност искат компанията - и нейните 25 000 работни места - в техния град, пише CNBC.

„Ние знаем, че публичният дебат, който последва обявяването на проекта за Лонг Айлънд Сити, беше груб и не много приветлив. Мненията са твърди в Ню Йорк, понякога резки“, пише още в него. „Смятаме, че това е част от нюйоркския чар! Но когато се ангажираме с един проект, който е толкова важен, ние разбираме как да го направим по начин, който работи за всички“, казват те. 

Стъпката на местните лидери идва в подкрепа на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо. В четвъртък вечерта, Times съобщи, че той дори е имал разговор с изпълнителния директор на Amazon, тъй като също се е заел да убеди гиганта да се върне към плана за централа в Куинс. 
Коментари: 0