Бившият шеф на НАП е предложен за председател на КФН

В момента Бойко Атанасов е заместник-председател на финансовия регулатор

Бившият шеф на НАП е предложен за председател на КФН
Бойко Атанасов, който в момента е заместник-председател на Комисията за финансов надзор, е предложен да я оглави. Това става ясно от внесено предложение в Народното събрание. Номинацията е направена от депутати от "Атака", съобщи "24 часа".

От днес КФН е без председател, тъй като Карина Караиванова подаде оставка и бе освободена от парламента. По-рано Министерският съвет реши да я изпрати като представител на държавата в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Атанасов бе избран за заместник-председател на КФН през 2017 г. с ресор "Надзор на инвестиционния надзор".

Бойко Атанасов има магистърска степен по Планиране и прогнозиране на икономическите системи. Между 1996 и 2006 г. на различни длъжности в данъчната администрация към Министерството на финансите. От 2006 до 2017 година работи в системата на Националната агенция за приходите (НАП), включително до 2017 г. като изпълнителен директор на НАП. От май 2017 до октомври 2017 е заместник-министър в Министерството на финансите с ресор оперативно ръководство и координация на дейността на дирекция "Данъчна политика" в МФ и наблюдение и координация на дейността на НАП, агенция "Митници", Агенцията за държавна финансова инспекция и Държавната комисия по хазарта.
Коментари: 0