Лиляна Павлова: Европредседателството е важна, надпартийна тема

След два мандата като регионален министър, тя неочаквано пое нов пост в кабинета \"Боросов 3\"

Лиляна Павлова: Европредседателството е важна, надпартийна тема
920 ~ 1 мин. четене
„Председателството на Съвета на ЕС е една изключително важна тема, тя е надпартийна и има значението на национална кауза”, изтъкна Лиляна Павлова, която след два мандата като министър на регионалното развитие сега неочаквано пое поста министър на българското председателство в ЕС. 

На въпрос дали ще осигури успешно председателство на страната ни през 2018 г. тя  обясни, че от самото начало на професионалната си кариера е работила с европейски проекти и европейско финансиране. „Европейската координация и комуникация е част от моята биография 20 години”, подчерта още в ефира на bTV.

Лиляна Павлова бе един от най-рейтинговите министри в предишните две правителства на ГЕРБ и именно затова новата ѝ длъжност бе сред големите изненади в кабинета "Борисов 3". По думите ѝ решенията кой кое министерство да оглави са били на министър-председателя след преговори с Обединени патриоти. 

 „Моят наследник в МРРБ е зам.-министърът, който работеше с мен. Това също показва една приемственост, продължение на започнатото от нас двамата. Не виждам нищо драматично и притеснително“, каза още Павлова.

По повод на обвиненията за скъпите ѝ чанти тя заяви, че това са лъжи, чиято цел е била да я омаскарят. „Нямам чанти от по 10 000 лева. Дори и да мога да си ги позволя, не бих ги купила, защото не е редно”, заяви Павлова, като поясни, че най-скъпата ѝ чанта струва не повече от 200 евро.

Подкрепи Economic.bg