Липсата на кадри е основна пречка пред бизнеса ни в България

Андрей Петров, Председател на Борда на управителите на dm България

Бизнесът пред Economic.bg:

Липсата на кадри е основна пречка пред бизнеса ни в България
Автор: Божидара Иванова

Една от най-големите трудности, която напоследък dm среща при разширяването на веригата ни от магазини в България, както и на логистичната ни база в Елин Пелин, е намирането на квалифициран персонал. Този проблем не е само при нас, но и при повечето ритейлъри в страната. Това заяви пред Economic.bg Андрей Петров, Председател на Борда на управителите на dm България.

Има голяма миграция на хора, напускащи страната, които са образовани и отиват да работят за повече пари навън. Все по-трудно става намирането на служители. Нашата компания организира обучения за служителите си и се стремим да мотивираме хората, създавайки им възможности за кариерно израстване и личностно развитие, така че да искат да работят в dm и да се чувстват като у дома си.

Друг проблем, разпространен в нашата държава, е сивата икономика. Това е една от причините част от хората да напускат България и да търсят щастието си в чужбина. Сивата икономика е предпоставка за една нелоялна конкуренция при бизнеса от една страна, и от друга при кадрите. 

Коментари: 0