\"Литекс Моторс\" спира производството на няколко модела

Компанията ще се фокусира в производството на SUV-та и автомобили 4х4

\

Снимка: Greatwall

Започна поетапното спиране на малките градски модели на българския производител на автомобили „Литекс Моторс“. Първо от поточните линии беше свален Great Wall С10, по-късно и Great Wall С20, а сега и Great Wall С30.

„Последният автомобил от модела беше продаден през изминалата седмица и на този етап няма да се предлага повече за европейския пазар. Както при спрените по-рано модели, така и при С30 резервни части, ще продължат да се поддържат на склад и да се предлагат, за да се осигури техническата поддръжка на автомобилите, които вече са по пътищата,” пише на сайта на компанията.

Българският производител на автомобили „Литекс Моторс“ преди около 2 години оповести дългосрочните си планове за развитие като посочи, че в бъдеще ще се фокусира изцяло в производството на SUV-та и автомобили 4х4, което е в съответствие с глобалната стратегия за развитие на китайския партньор Great Wall Motors Company.

Тази година, след предпремиерата на луксозните SUV-та HAVAL и очакваното им въвеждане на пазара, дойде ред да бъде преустановено и производството и предлагането на седана Great Wall С30, пишат още от компанията.

Great Wall С30 се предлага в продължение на 2 години и успя да си извоюва не малък пазарен дял в класа си, предлагайки най-доброто съотношение цена – качество, изключителна стабилност на пътя, комбинирани с простор и комфорт за пасажерите. Моделът стана изключително популярен и като състезателния автомобил на Октан Рали Тим. С него Калин Дедиков и Георги Павлов спечелиха безброй купи през годините и завърши състезателен сезон 2015 на Световния Еко Рали шампионат на FIA на престижното третото място в генералното класиране в най-оспорвания клас VIII.

Коментари: 0