„Лудогорец“ е внесъл 9 млн. лв. данъци от началото на 2019 г. до февруари

Клубът ще дари над 111 хил. лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието

„Лудогорец“ е внесъл 9 млн. лв. данъци от началото на 2019 г. до февруари

Снимка: Economic.bg/Архив

„Лудогорец“ е платил данъци и осигуровки за над 2 млн. лв. от началото на 2020 г., а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Това обявиха от футболния клуб през страницата си във Facebook, като добавят, че са изряден данъкоплатец, без просрочени задължения към хазната.

От там обясняват, че в момента е в ход антикризисна програма на клуба. Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб са постигнали споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на клуба, който в момента не развива основната си дейност. Но не се планират съкращения на служители, поради което ПФК „Лудогорец“ кандидатства по правителствената програма „60/40“.

В съобщението се посочва, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на клуба и не касае правителствената програма „60/40“.

В тази връзка „Лудогорец“ ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието. Тези средства се очаква да бъдат получени именно по линия на правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40. ПФК „Лудогорец“ отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение, пише в позицията.

Собствениците на отбора – братята Кирил и Георги Домусчиеви, са наредили на ръководството на клуба тези средства да бъдат дарени за подкрепа на социално слаби жители на Лудогорието. За справедливото разпределение на хранителните продукти ще се разчита на кметовете в региона.

ПФК „Лудогорец“ периодично се включва в благотворителни кампании. Вчера екипът на отдел „Маркетинг и продажби“ зарадва обитателите на Дома за стари хора в Разград, осигурявайки агнешко месо и продукти за великденския обяд.

Коментари: 0