Макао иска да затвори всички казина за 2 седмици

Световната столица на хазарта не иска да рискува с коронавируса

Макао иска да затвори всички казина за 2 седмици

Снимка: Pixabay

Макао, най-големият център за хазарт в света, призова всички оператори на казина да преустановят операциите за две седмици, за да помогнат за ограничаване на разпространението на новия коронавирус.  Съобщението на Хо Иат Сенг, главен изпълнителен директор на Макао, идва в момент, когато бившата португалска колония съобщи за 10 потвърдени случая на вируса и строги ограничения за движение в и извън китайската територия.

Жителите са инструктирани да носят маски, когато пътуват из града и са посъветвани да стоят вкъщи колкото е възможно повече.

Хо каза, че ще говори със собствениците на казина, за да обсъди временното им затваряне. Не се съобщават подробности за това кога ще започне спирането.

Казината на Макао обикновено са пълни с богати китайци и са най-важната индустрия за икономиката на територията.

Още преди призива на Хо, комарджиите решиха да стоят далеч от казината на Макао, и през януари приходите от хазарт спаднаха до 2.76 млрд. долара, което е спад от над 11% в сравнение с година по-рано. Посещенията на туристи от Китай, който постави под карантина повече от дузина градове и забрани груповите пътувания в чужбина, намаляха с 66% през първите три дни от празника на Лунната Нова година (24 януари до 26 януари).

Миналата година търговската война между САЩ и Китай, протестите в Хонконг и забавящата се китайска икономика доведоха до първия годишен спад на приходите от хазарт в Макао от три години насам. Независимо от това, годишните приходи от хазарт в града, над 36 млрд. долара, далеч засенчват тези на Лас Вегас.

Акциите на големи казино оператори от САЩ, като Las Vegas Sands и Wynn Resorts, които сега разчитат до голяма степен на Макао за печалба, падат след ескалацията на коронавируса.
Коментари: 0