Манолов: Много повече хора можеха да запазят работата си

Доходите по време на кризата не се оказаха във фокуса на страданието, каза още президентът на КТ „Подкрепа“

Манолов: Много повече хора можеха да запазят работата си

Много повече от 150 000 души можеха да запазят работните си места по време на кризата, предизвика на от коронавирусната пандемия.

Такова мнение изрази президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в интервю за БНТ в събота. Той коментира ефекта от мерките на правителството, което по-рано се похвали колко хора са запазили работата си благодарение на предприетите действия.

„150 000 е добър резултат, но можеше да бъде още по-добър, мисля аз“, каза Манолов. Той коментира и новината, че повече хора започват работа, отколкото напускат: „Ако тази тенденция се запази, тогава ни чакат добри дни.“

Президентът на КТ „Подкрепа“ обърна внимание и на статистика, според която България е на 6-о място по ниска безработица в ЕС. Според него благоприятната позиция на страната се дължи до известна степен на това, че поне досега коронавирусната епидемия не ни е засегнала чак толкова силно, колкото другите.

На въпрос за доходите и прогнозата за стопанския живот, Манолов отбеляза, че икономиката на една страна се развива въпреки политиците, които по-скоро могат да ѝ повлияят негативно и по-рядко положително. „Хубавата новина е, че догодина има избори, т.е. никой няма да си позволи да прави неща, които ще му навредят“, каза той.

„Доходите по време на кризата не се оказаха във фокуса на страданието. По-големият проблем беше със заетостта“, отбеляза той. Припомняйки, че възнагражденията все пак се определят от двустранните отношения работодател-служител, Манолов изтъкна, че гъвкавата част, като бонусите, все пак бива лесно орязвана.

Коментари: 0