Марешки обеща подкрепа за цял мандат на Борисов

Двамата са коментирали европредседателството, миграцията и управлението на страната

Марешки обеща подкрепа за цял мандат на Борисов

Снимка: ПП ГЕРБ

Партия "Воля" ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Бойко Борисов. Подкрепата от страна бизнесменът и председател на партията Веселин Марешки е обсъдена по време на работна среща с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

Екипите на двете политически сили се се разбрали да продължат да провеждат работни срещи за намиране на формулата за гарантиране на широко и стабилно парламентарно мнозинство, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Подкрепата на Марешки е поради позиционирането "Воля" в център-дясното политическо пространство.

Българското председателство на ЕС, мигрантският натиск, Брекзит, Европа на скорости и стабилността на бъдещото управление на страната са били сред основните теми на разговора. Марешки и Борисов са се обединили около извода, че по тези теми България се нуждае от надпартийност и национален консенсус.

Борисов е декларирал, че ГЕРБ ще гарантира евроатлантическата ориентация на България и че основните приоритети пред център-дясното управление на страната остават ниските данъци и увеличаването на ръста на икономиката, уточниха от партията на Борисов.

По-рано през деня Борисов се срещна в парламента и с лидерът на соцпартията Корнелия Нинова, на която също бяха обсъдени същите теми. 

Коментари: 0