Марешки пусна метана на 79 стотинки

Вижте защо бизнесменът отново взриви пазара на горивата

Марешки пусна метана на 79 стотинки

Бизнесменът Веселин Марешки започна да продава метана за 79 ст./л. Това е неговият отговор на отхвърлянето на предложения от него референдум от народни представители.

Анонимни депутати взривиха Референдум 2016 като се изгавриха с желанието на над 530 000 българи за въвеждане на регулация при формирането на цената на горивата. В отговор на безобразните им действия, бизнесменът и независим кандидат за президент Веселин Марешки, отговори като отново взриви пазара на горивата”, посочват от пресцентъра на инициативния комитет за организиране на референдума.

Ниската цена на метана засега е пусната в най-новия обект от веригата VM Petroleum – в Добрич. Зареждайки на тази цена във VM Petroleum, потребителите спестяват около 65% спрямо средната цена за страната (около 1,30 лв./кг) и с около 89% спрямо настоящата цена в Добрич (1,49 лв./кг).

Марешки смята, че тази цена трябва да доведе до поевтиняване на билетите за градския транспорт, тъй като метанът е основно гориво за част от транспортните фирми, включително и тези, които обслужват автобусните линии в градовете „Така от нашите действия ще спечелят и обикновените хора, което е и нашата крайна цел", коментира Веселин Марешки.

VM Petroleum, веригата бензиностанции на бизнесмена, вече има 7 обекта в цялата страна - в градовете Варна, Айтос, Габрово, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Добрич. От инициативния комитет посочват, че в Добрич ще бъде основан и първият Комитет на Националното Освободително Движение "За чиста и свята Република" .

Коментари: 0