Марешки вдигна цените на горивата

Вече две вериги са с по-ниски цени от VM Petroleum

Марешки вдигна цените на горивата

Бензиностанцията на бизнесмена Веселин Марешки VM Petroleum във Варна вдигна цените на горивата. Дизелът вече се продава на 1,52 лв. за литър, а преди цената му беше 1,48 лв. Бензинът е 1,69 лв., а газта – 0,69 лв. Това потвърдиха пред Economic.bg от екипа на бизнесмена.

По думите им причината за скока в цените е световния тренд в стойността на петрола, който се повиши с 10 долара от началото на месеца и вече е околo 40 долара за барел на едро. Марешки е коментирал пред Economic.bg, че цените по бензиностанциите му винаги ще зависят от цената на нефта на световния пазар.

Бензиностанция Rompetrol в морската ни столица държи най-ниски цени на горивата, пише VarnaHot. Там дизелът е 1,49 лв., а бензинът 1,61 лв. След нея се нарежда OMV, която е в непосредствена близост до обекта на Марешки, тя търгува горивата на дребно по 1,51 лв. за дизел и 1,61 лв. за бензин. Лукойл поддържа цената на дизела на 1,54 лв, а на бензина на 1,62 лв.

Според сайта Fuelo.net за днес средната цена на дизеловото гориво поевтинява с 1 ст. до 1,72лв./л, а бензинът А95H поскъпва с 2 ст. до 1,79лв./л.

За Economic.bg от фирмата на Марешки коментираха, че вече има много закупени обекти в цялата страна и откриването на новите бензиностанции зависи само от административните дейности по тях. 

Коментари: 0