Мъск иска да колонизира Марс до 40 г.

Според него първата мисия може да замине още през 2022 г.

Мъск иска да колонизира Марс до 40 г.
Червената планета Марс може да бъде колонизирана за 40 до 100 години и за целта ще са нужни по-големи ракети-носители и космически кораби, първоначално за 100, а след това за 200 души. Това виждане изрази по време на конгрес на Международната федерация по астронавтика в Гуадалахара, Мексико, шефът на американската компания SpaceX Илон Мъск, съобщава Нова тв.

"Ние изхождаме от това, че пространството в космическия кораб за екипажа ще трябва да се увеличи значително", каза той, като добави, че на първия етап трябва да бъде постигната възможността за изпращане в Космоса на повече хора наведнъж, за да може на Марс да се превозват по 100 и 200 души.

Предприемачът и изобретател предлага да се изпратят на Червената планета космически кораби, които ще могат самостоятелно да се връщат на Земята и да се използват многократно, като се зареждат с нови капсули с товарни и жилищни отделения.

Предлага се капсулите да се презареждат на орбитата на Земята или на Луната, за да стане възможно преодоляването на разстоянието до Марс.

Илон Мъск иска първата мисия с хора до Марс да бъде още през 2022 г. Това е с три години по-рано от първоначалните му планове, съобщава и в. Guardian. "Това, което наистина искам да опитам да постигна, е да направя Марс достъпен. Това е нещо, което можем да направим още в рамките на нашия живот", обяви Мъск.
Коментари: 0