Мъск: Tesla и Daimler могат да правят заедно електрически ван

Засега обаче информацията не е официално потвърдена от двете компании

Мъск: Tesla и Daimler могат да правят заедно електрически ван

Снимка: БТА

Tesla Inc има интерес от партньорство с Mercedes-Benz на Daimler AG за електрическа версия на вана Sprinter, обяви главният изпълнителен директор на американската автомобилна компания Илон Мъск в туит снощи.

"Може би е интересно да се работи с Daimler/Mercedes по електрически Sprinter. Това е великолепен ван. Ще проучим", заяви Мъск, коментирайки питане от клиент на компанията относно електрически ван.

Последното поколение микробуси Sprinter дебютира през февруари тази година, а Mercedes-Benz планира да предложи електрически версии от следващата година, припомня Ройтерс.

Tesla не отговори на искането за коментар по темата, а Daimler отказа да коментира дали се работи по колаборация с Tesla, но говорител каза, че е доволен от интереса на Мъск към вана.

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче, който напуска поста, заяви пред полски вестник, че не изключва сътрудничеството с Tesla в бъдеще, въпреки че германският автомобилен производител е продал акциите си в американската компания за електрически коли.

Ветеранът в компанията Ола Калениус наскоро беше определен да наследи Цетче от следващата година като първият главен изпълнителен директор на Daimler, който не е германец.
Коментари: 0