Масово понижение на лихви по депозити през октомври

При кредитирането не се отбелязва особена активност, сочи анализ на \"Моите пари\"

Масово понижение на лихви по депозити през октомври
208 ~ 1 мин. четене
През октомври банките продължиха да понижават дохода от депозит. 9 бяха банките, които влошиха условията по срочни депозити за физически лица. На практика подобряване (макар и частично) в условията по тези продукти напълно липсваше през октомври, за разлика от предходните два месеца, когато някои банки временно подобриха условията по малка част от депозитите си. 

Нещо повече - две от трите банки, които подобриха условията през изминалите няколко месеца ги влошиха през октомври, което затвърди общия спад на лихвите по депозити. Това се казва в месечния обзор на банковия пазар за месец октомври на сайта "Моите пари" - www.MoitePari.bg.

Активността на банките по отношение на жилищните кредити през октомври може да се определи като средна. Четири банки представиха новости по своите продукти, с което направиха опит да бъде съживено ипотечното кредитиране, което се развива с незадоволителни темпове. 

По отношение на потребителските кредити банките останаха пасивни и през изминалия месец. На практика промени липсваха. Единствено две банки удължиха вече съществуващи промоции по тези продукти.

Подкрепи Economic.bg