McDonalds предлага безжично зареждане за телефони

Веригата за бързо хранене е сключила договор с AirCharge във Великобритания

McDonalds предлага безжично зареждане за телефони
Автор: Божидара Иванова
Веригата ресторанти за бързо хранене McDonalds е сключила договор с компанията Air Charge, благодарение на който клиентите на заведението във Великобритания могат да зареждат безжично смартфоните си, използвайки технологията Qi, пише изданието TheNextWeb.

Ресторантите на Острова разполагат с над 600 индивидуални безжични зарядни, които могат да се използват напълно безплатно. По-голямата част от тях ще са в Лондон. В страната има повече от 1200 заведения на McDonalds, което намалява шанса потребителите случайно да влязат в закусвалня, предлагаща технологията. 

Според изявление на Консорциума за безжична енергия тестовете на системата са показали, че зареждането на едно мобилно устройство отнема 30 минути. Зарядните точки на AirCharge са разработени специално да бъдат водоустойчиви и да издържат на многократно почистване в обществено място, каквито са заведенията на хранене. 

Безжичното зареждане не изисква наличие на вграден в телефона приемник, с който разполагат много потребители. На пазара вече се предлагат над 70 модела смартфони, оборудвани с технологията Qi. Клиентите, които нямат подобно устройство, ще могат да използват приемници, осигурени от AirCharge. 
Безжичното зареждане е динамично развиваща се технология, при която магнитно поле в зарядното предава енергията към приемник, който може да бъде вграден в телефона или да е отделен аксесоар.
Коментари: 0