Мечките отново взеха превес в търговията на Уолстрийт

Индустриалният Dow Jones приключи търговията със 100 пункта по-малко

Мечките отново взеха превес в търговията на Уолстрийт

Снимка: БТА

816 ~ 2 мин. четене
Мечките отново взеха превес във вчерашната търговия на Уолстрийт, изпращайки на червена територия водещите индекси. Индустриалният Dow Jones приключи търговията със 100 пункта по-малко до 25776, измерителят на икономиката S&P 500 се раздели с 0.28 на сто, а технологичният NASDAQ – с 0.45% до 7750 пункта.

Водеща причина за разпродажбите отново беше търговското напрежение между Пекин и Вашингтон, което отново беше утежнено от изказване на финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин, че не се планува нова среща в Пекин за преговори. Вечерта пък беше публикуван протоколът от последното заседание на Фед, от който стана ясно, че позицията на банката остава непроменена. Докладът показва, че банкерите очакват ускоряване на икономическия растеж през настоящата година и че опасенията за забавяне са понижени. Липсата на инфлационен натиск е основната причина Комитетът да запази лихвените проценти без промяна. Спрямо предходния, публикуваният вчера протокол носи по-оптимистичен тон.

Днес в 14:30 часа Европейската централна банка ще публикува доклада от последната среща по паричната политика. Очакваме известна волатилност на валутните пазари и особено при двойките, включващи в себе си единната европейска валута.

TeslaTesla, чиито акции през последните две години се движеха силно волатилно, претърпя сериозен удар през май. Котировките пробиха стабилната подкрепа при 200-седмичната средна още в началото на месеца, но вчера пресякоха и 500-седмичната пълзяща ЕМА. Цената падна под 200 долара и се доближи до нивото от Q2 на 2015 и Q4 на 2016 година. Не е ясно докога ще продължава поевтиняването, но към момента няма явни сигнали, че ще спира. Очакваме, ако движението не промени посоката си, да бъде тествана подкрепата от Q1 на 2016 при 150 долара на акция. Спад под 175 долара ще даде възможност за къса позиция. Краткосрочна покупка би била възможна на нискочестотна графика след изкачване над 200 долара до обръщане на тренда.

EUR/CHFСедмичната графика на EUR/CHF ни показва образувана зона на подкрепа около 1.12, но и имаме низходяща линия на съпротива - от максимума от 2015 насам - през второто тримесечие на миналата година до сега. Котировките кръжат около 50- и 200-седмичните средни и спад под 1.11 ще даде възможност за продажба с цел 1.10. Изкачване над пълзящите средни над 1.14 ще даде поле за покупка с цел стойности над 1.15.

Oil USЛекият суров петрол прекъсна възходящото си движение с такова в рейнджови канал с долна граница при 50-дневната ЕМА. След данните за запасите от вчера котировките се доближиха до нея, а индикаторът Стохастик излезе от зоната на прекупен пазар около 80 пункта. Очакваме, ако спадът продължи, стабилна подкрепа на 200-дневната средна, която в средата на април отново застана под 50-дневната ЕМА. Ново обръщане на двете  средни ще даде предпоставки за обръщане и на тренда и ново поевтиняване на течното злато. Изкачване над 63 долара за барел пък ще даде предпоставки за възстановяване на възходящото движение.

CAC 40Френският индекс проби линията си на подкрепа в началото на месеца, но след неуспешния пробив на 200-дневната средна при 5250 пункта се формира ново възходящо движение. Възможен е нов спад в котировките в краткосрочен план до не по-малко от 5300 пункта, след което очакваме възстановяване на бичите настроения.

Коментари: 0