Мег Уитман напуска борда на HP Enterprise

В момента тя е шеф на стартъп за видео стрийминг

Мег Уитман напуска борда на HP Enterprise

Снимка: Facebook профил Мег Уитман

Мег Уитман няма да се кандидатира за преизбиране в борда на директорите на Hewlett Packard Enterprise, съобщиха от компанията.

Уитман стана главен изпълнителен директор на Hewlett Packard през 2011 г. и ръководеше през 2015 г. разделянето на конгломерата на две компании - Hewlett Packard, която запази бизнеса с компютри и принтери, и Hewlett Packard Enterprise (HPE), фокусирани върху обслужването на по-големи клиенти. След разделянето Уитман стана главен изпълнителен директор на новосформираната HPE.

Въпреки това, в края на 2017 г. Уитман обяви, че ще се оттегли като главен изпълнителен директор на HPE, след като съобщи, че търси нова работа. 

По онова време беше съобщено, че тя дори е била потенциален кандидат за изпълнителен директор на Uber. 

След напускането й в началото на 2018 г., президентът на HPE Антонио Нери бе обявен за нов главен изпълнителен директор.

В момента Уитман е главен изпълнителен директор на Quibi, стартъп за видео стрийминг, създаден от известния холивудски предприемач Джефри Катценберг.

Що се отнася до HPE, компанията обяви и в четвъртък, че Джин Хоби, досега главен стратегически директор в консултантската фирма PricewaterhouseCoopers, ще се присъедини към нейния борд.
Коментари: 0