Mercedes съкращава 10 хил. работни места

До 2021 г. компанията трябва да съкрати разходите си с 6 млрд. евро

Mercedes съкращава 10 хил. работни места

Снимка: Pixabay

1996 ~ 1 мин. четене

Около 10 000 работни места в Daimler ще бъдат закрити. До 2021 г. Mercedes трябва да свие разходите си с 6 млрд. евро и още 2 млрд. евро да бъдат спестени от дивизията на компанията, която произвежда камиони. От Daimler отказват коментар по темата пред "Ройтерс" за точната сума на разходите, които трябва да бъдат съкратени.

По-рано от компанията обявиха, че не планират съкращения на работни места поне до края на 2020 г., но намаляването на разходите и на служителите е основна част от плана на новия изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус, която се очаква да поеме поста следващия месец, съобщава германското издание Manager, цитирано от "AutoMedia". 

Оперативната печалба на Daimler през последното тримесечие на 2018 г. спадна с 22% заради спад на продажбите, търговската война между САЩ и Kитай и навлизането на електромобилите. Не на последно място е и проблемът с автомобилите на Mercedes, който принуди компанията да изтегли 30 000 автомобиа за ремонт за нейна сметка. 

В края на другата седмица Daimler ще обяви приходите си за първите три месеца на тази година, като се очаква, че ще има спад от порядъка на 500 милиона евро.

Коментари: 0