Местните избори в Македония ще се проведат през октомври

За това се договориха представители на парламентарните партии в Македония

Местните избори в Македония ще се проведат през октомври
312 ~ 1 мин. четене

Местните избори в Македония ще се проведат през първата половина на октомври, а мандатът на кметовете и общинските съветници да бъде продължен до вота на нови местни органи. За това се договориха представители на парламентарните партии в Македония.

Днес се проведе координационна среща с председателя на парламента Талат Джафери, на която не е присъствал  представител на ВМРО-ДПМНЕ, съобщава македонската телевизия Нова.

"Партиите се споразумяха, че от изключителен приоритет за Република Македония е постигането на споразумение за приемането на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който провеждането на местните избори ще бъде планирано за първата половина на месец октомври, а мандатът на сегашните кметове и съветници ще бъде удължен до избора на нови членове на съветите и кметовете ", пише в изявление на парламента.

На срещата е постигнато съгласие, че политическият диалог трябва да продължи в парламента и че всички политически сили трябва да отговарят пред гражданите и да продължат демократичните процеси в страната.Мандатът на кметовете и общинските съветници в Македония изтече днес. Предишната среща на парламентарните партии е била в събота, но след приключването й не беше съобщено какво е обсъждано.

Коментари: 0