Microsoft и Facebook подават ръка на СЗО срещу коронавируса

Гигантите ще помогнат за организирането на хакатона #BuildforCOVID19

Microsoft и Facebook подават ръка на СЗО срещу коронавируса

Снимка: БТА

1964 ~ 1 мин. четене
Световната здравна организация ще си партнира с Facebook, Microsoft и няколко други технологични компании в опит да се помогне за разработването на софтуер, помагащ да се преодолеят предизвикателства, свързани с пандемията от коронавирус, предава CNBC. 

Гигантите ще помогнат за организирането на хакатона #BuildforCOVID19 – той бе обявен във вторник, а приемането на проекти ще започне в четвъртък. Ролята на технологичните компании е да “споделят ресурси, за да подкрепят участниците през целия период“. 

Заедно с Facebook и Microsoft, инициативата ще подкрепят и компании като Twitter, WeChat, TikTok, Pinterest, Slack и Giphy. 

Хакатонът насърчава разработчиците на софтуер да направят проекти, фокусирани върху темите за здравето, уязвимото население, бизнеса, общността, образованието и развлеченията.

Крайният срок за подаване на проекти е понеделник. Хакатонът ще обяви топ проектите на 3 април.

„Като се има предвид изолацията, която се наблюдава в момента в общностите, искаме да създадем онлайн пространство, където разработчиците да могат да обменят идеи, експериментират и да изграждат софтуерни решения, за да помогнат за справяне с тази криза“, пише в описанието на хакатона.

Установените случаи на заразени с COVID-19 в света в момента наброяват 451 355, а смъртните – 20 499, сочат данните на университета John Hopkins към 20 ч. българско време на 25 март 2020 г. 

Коментари: 0