Microsoft с център за киберсигурност

Компанията инвестира по 1 млрд. долара годишно за защита от такива атаки

Microsoft с център за киберсигурност
3662 ~ 1 мин. четене

Microsoft обяви план за повишаване на сигурността на своите клиенти чрез създаване на нов център за защита срещу кибератаки. Той ще включва експерти по сигурността от всички продукти на компанията, включително Xboxи Windows, които да следят за заплахи 24 часа в денонощието. Новият център ще повиши сигурността както за компанията, така и за клиентите. 

Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела съобщи, че 2015 е била трудна година от гледна точка на киберсигурността, но  се надява това да се промени с отварянето на центъра за защита. По време на форум във Вашингтон той обяви, че през 2015 г. данните на 160 млн. клиенти са били изложени на хакерски атаки, а времето за разкриване на една такава е средно 229 дни.

Предвижда се методите за засичане на заплахи да използват изкуствен интелект, интелигентни системи, мониторинг на поведението и др. 

Компанията обяви, че инвестира по 1 млрд. долара годишно за киберсигурност и това ще продължи и занапред. Тази сума представлява над 1% от годишните продажби на компанията. 13% от приходите на Microsoft отиват за проучвания и разработки. 

"В противовес на затворените компютърни системи от миналото, сега живеем в свят с облачни технологии и атаки могат да дойдат отвсякъде. Сега хакерите са много по-добре организирани", каза изпълнителният директор на компанията. 

Подкрепи Economic.bg