Microsoft ще дава на собствениците на iPhone до $650 да минат на Samsung

Компанията ще насърчава прехода и от смартфони с Android към Note 10, но не толкова щедро

Microsoft ще дава на собствениците на iPhone до $650 да минат на Samsung
За всеки, който търси новия Samsung Galaxy Note 10 на изгодна цена, е най-добре да се обърне към Microsoft. Технологичният гигант предлага 650 долара финансова помощ за покупката на новия смартфон, ако клиентът предостави своя iPhone X, XR, XS или XS Max за рециклиране, пише The Verge.

Разбира се, приемат се и други модели iPhone, както и други модели смартфони като цяло, но сумата, която ще бъде получена в замяна, ще е по-ниска. Microsoft ще предоставя по-големите помощи на потребителите на iPhone, вероятно с цел да накара любителите на iOS да преминат на Android.

Microsoft ще предложи 650 долара и на тези, които върнат Samsung Galaxy S10, Note 9 и Google Pixel 3. Освен това дори и малко по-стари модели като Samsung Galaxy S9, Note 8 и Google Pixel 2 може да осигурят 450 долара отстъпка от цената на нов Samsung Galaxy Note 10.

Ходът на Microsoft е съвсем логичен, както от гледна точка на дългогодишната вражда на компанията с Apple, така и заради скоро представената задълбочена интеграция на Galaxy Note 10 с настолната операционна система Windows. Microsoft и Samsung направиха възможно най-новия флагмански смартфон на южнокорейския производител да извършва обаждания, да обменя съдържание и т.н. с Windows без нужда от външен софтуер.
Коментари: 0