Най-богатият индиец предлага безплатни 4K телевизори

Мукеш Амбани не за пръв път прави такова примамливо предложение на съгражданите си

Най-богатият индиец предлага безплатни 4K телевизори
Най-богатият човек в Индия прави нов опит да стане доминираща фигура сред бързо увеличаващите се потребители на интернет в страната. Този път той е решил да предлага безплатни 4K телевизори на новите си клиенти, които подпишат договор за високоскоростен интернет с компанията, пише CNN Business.

Reliance Jio, мобилният оператор, притежаван от милиардера Мукеш Амбани, ще подарява 4K телевизори с някои от своите абонаментни планове. Устройствата ще се предлагат на клиентите, подписали годишни договори, започващи от 15.6 хил. рупии (217 долара). Телевизорите ще идват с активиран абонамент за стрийминг услуги като Netflix и Amazon Prime Video. Новата високоскоростна мрежа, наречена JioFiber, също така ще предлага по-евтини планове, започващи от 699 рупии (10 долара) месечно.

Мукеш Амбани е наследил по-голямата част от корпоративната империя Reliance Industries, създадена от баща му. Компанията започва като текстилен бизнес, но впоследствие прераства в един от най-големите конгломерати в Индия, обхващащ енергетиката, търговията на дребно и телекомуникациите. Амбани и по-малкият му брат Анил разделиха бизнес империята след битка за наследството след смъртта на баща им през 2002 г. Днес Reliance Industries струва около 108 млрд. долара.

Безплатните 4K телевизори не са първата подобна оферта на Амбани, който опитва да превърне компанията във водещият доставчик на интернет в Индия. Компанията Jio стъпи с трясък на индийската телеком сцена преди три години отново с изключително примамливо предложение – новите потребители на мрежата получаваха безплатен достъп до 4G в продължение на половин година.
Коментари: 0