5 милиона са проблемните дизелови автомобили Volkswagen в света

Превозни средства от Audi, Skoda и Seat вероятно също са засегнати

5 милиона са проблемните дизелови автомобили Volkswagen в света
3830 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Николова

Около 5 милиона са проблемните дизелови автомобили марка Volkswagen в световен мащаб, съобщиха от компанията. Засегнатите от скандала коли са шестото поколение VW Golfs, седмо поколение Passat и първо поколение Tiguan, които са оборудвани с дизелови двигатели тип EA 189.

„Вътрешното ни разследване показа, че приблизително пет милиона пътнически автомобила Volkswagen са засегнати в световен мащаб”, гласи съобщението на компанията. VW заяви, че ще информира всички пазари по света колко от превозните средства са засегнати локално.

"Работим усилено по разрешаването на проблемите в тясно сътрудничество с органите за сертификация. Автомобилите са и остават технически безопасни и технически изправни", казаха от Volskwagen.

Не са засегнати новите VW дизелови автомобили, които отговарят на нормата Euro 6. Това включва и сегашните Golf, Passat и Touran модели, съобщиха от компанията.

VW Group съобщава, че 11 милиона автомобила в световен мащаб с двигатели EA 189 са засегнати от несъответствия в софтуерите. Превозните средства от марките Audi, Skoda и Seat вероятно също са засегнати, но автомобилните производители не разкриват никакви подробности, пише Europe autonews.

Подкрепи Economic.bg