Министерство на туризма с две нови дирекции

Ведомството ще разполага с общо четири звена

Министерство на туризма с две нови дирекции

Снимка: БГНЕС

4172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Две нови дирекции ще бъдат създадени към Министерство на туризма. Това са "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" и "Програми и проекти в туризма". В структурата на ведомството ще действат общо четири дирекции, съобщи министър Николина Ангелкова при представяне на устройствения правилник на ведомството.

По думите й новата дирекция "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" ще подпомага министъра при представянето на България пред международните организации в туризма. Дирекцията ще координира и създаването на туристически представителства в чужбина.

Другата дирекция "Програми и проекти в туризма" ще подпомага министъра в реализацията на прокети за развитието на туризма на национално, регионално и местно ниво, както и за развитието на инфраструктурата.

Дирекцията ще координира и ръководи изпълнението на програми и проекти, финансирани от ЕС, и ще поддържа регистър за сключените договори по ОП "Регионално развитие" и ще осъществява мониторинг.

Дирекциите "Маркетинг, реклама и информация в туризма" и "Туристическа политика" се запазват, като последната ще бъде трансформирана в главна дирекция, която ще се занимава с разработването на политиката в областта на туризма.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg