Мистър и Мисис Икономика 2018

Бляскавата церемония по връчването на „Бизнес Оскарите” се проведе снощи в НДК

Мистър и Мисис Икономика 2018

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

За четвърта поредна година Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание „Икономика” връчиха съвместно наградите „Мистър и Мисис Икономика” 2018.

Наградите, известни като „Оскарите на бизнеса”, се връчват от списанието от 1990 г. и имат значима тежест за предприемачите и мениджърите, които са допринесли за повече работни места и инвестиции в страната.

Тази година награди бяха връчени в 10 категории, имаше и специални отличия на сп. „Икономика”.

Главният изпълнителен директор на "А1 България" Александър Димитров стана „Мистър Икономика”, а главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова – „Мисис Икономика”.

Те получиха наградите си от вицепремиера Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Председателят на Управителния съвет на КРИБ Кирил Домусчиев поздрави представителите на бизнеса и членовете на най-голямата работодателска организация, които вече са над 12 000 компании и дават работа на над 800 хиляди души в страната.

Ето и кои бяха отличените в останалите категории:

Главният изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България” Тим Курт спечели в Категория „Индустрия”, а наградата му връчи министърът на икономиката Емил Караниколов.

Стоян Мавродиев – главен изпълнителен директор и председател на УС на Българската банка за развитие спечели във „Финанси и Застраховане”.

Боряна Манолова, управител на „Сименс” ЕООД, стана носител на наградата в категория ИКТ, Аутсорсинг и бизнес процеси, а призът й е връчен от проф. дтн Николай Вълканов, председател на СД на „Минстрой Холдинг”.

Отличието в Категория „Търговия и Услуги” спечели Иван Панчов, управител на „Медина Мед”.

Миролюб Столарски от „Карат-С” грабна приза в категорията „Транспорт и Логистика”, а наградата връчи заместник-министър председателят по икономическа и демографска политика Марияна Николова.

Красимир Аврамов, изпълнителен директор на Вила Ямбол, получи наградата в Категория „Земеделие и хранителна промишленост” от министъра на земеделието, горите и храните Румен Порожанов.

Стоян Ставрев, управител на „Българска консултантска организация” бе отличен в категория „Консултантски бизнес/услуги”, а наградата връчи председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет”, получи награда в категория, която е включена в конкурса за първа година – Корпоративна социална отговорност. Призът връчи председателят на комисията по енергетика в НС Делян Добрев.

„Икономика” връчи по традиция и свои специални награди. Министърът на туризма Николина Ангелкова и издателят на списанието Боян Томов връчиха двата приза.

За популяризиране на българското вино в страната и чужбина бе отличена Цветелина Николова, управител на „Катаржина Естейт”.

Борислав Малинов, консултант на Апарт хотел Лъки Банско, получи награда за развиването на целогодишна туристическа дестинация.

Десетки гости присъстваха на тържествената церемония, която се проведе в Зала 6 на Националния дворец на културата и бе излъчена по традиция от БНТ 1 по-късно същата вечер.

Водещи бяха познатото лице от новините на БНТ 1 Филипа Иванова и Орлин Павлов, който зарадва присъстващите с изпълнението на новото си парче „Светът е друг”.

Две талантливи деца от музикална школа „Арт Войс Ценър”-Пловдив също плениха публиката с ангелски гласове – Мирослава Тодорова и Тодор Борисов.

Коментари: 0