Office 1 строи нова логистична база за 14.2 млн. лв.

Инвестицията трябва да създаде 80 нови работни места

Office 1 строи нова логистична база за 14.2 млн. лв.
5102 ~ 1 мин. четене

Кооперация “Панда”, главен франчайзер на търговската марка Office 1 Superstore за България, ще изгради тази година нов логистичен център в Равно поле. Първата копка на инвестицията, оценена на 12.4 млн. лв., бе направена във вторник в присъствието на изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев, председателя на кооперация "Панда" Елка Каменова и кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Инвестиционното намерение е за изграждане на складово-логистична база за канцеларски материали, хартия, тонери, техника, мебели и  столове, средства и консумативи за почистване и др., която да обезпечи нуждата от складиране и съхранение на стоките за цялата верига магазини Office 1 Superstore. Изграждането й трябва да създаде и нови 80 работни места
, съобщиха от БАИ.

Проектът е в процес на сертифициране от БАИ за клас А инвестиция, реализацията му поставя основите на едно от най-съвременните съоръжения в България – най-големия и модерен складово-логистичен център в бранша с РЗП 8600 кв. м, който ще бъде оборудван с една от най-модерните автоматизирани системи в света за складиране и обработка на стоки. 

Предвидено е строителството да се извърши в два етапа. Първият етап включва изпълнението на складова сграда с офисна и санитарно-битова зона на първо ниво и частично - на второ ниво с размери 75х73 м, заедно с необходимата прилежаща инфраструктура за двата етапа. На втори етап е предвидено разширение на складовата сграда с още едно междуосие от 24 м с широчина 75 м, което включва и частично второ ниво със склад. Планирано е на по-късен етап да бъде изпълнено трето разширение на складово-логистичната зона.

Подкрепи Economic.bg