„МВР не е Господ и не е слънце да огрее навсякъде“

Стефан Балабанов, зам.-министър на Министерството на вътрешните работи

Цитат на деня:

„МВР не е Господ и не е слънце да огрее навсякъде“

Снимка: bTV

„МВР не е Господ и не е слънце да огрее навсякъде. Ние работим с данни и факти, искаме да предотвратим такива тежки престъпления и работим по линия на превенцията.“

Това заяви зам.-министърът на Министерството на вътрешните работи Стефан Балабанов в студиото на bTV относно зачестилите инциденти у нас, и конкретно във връзка с убийството на 58-годишна жена в Благоевград, която беше разстреляна след като подава сигнал, че дъщеря й е малтретирана и бита.

По думите на министъра разследващите полицаи са си свършили работата и никой не е могъл да предположи, че този човек може да извърши такова тежко престъпление. Запитан защо този човек е на свобода, Балабанов обясни, че МВР работи с факти и доказателства.

„Категорично МВР отговаря за сигурността и здравето на българските граждани“, посочи зам.-министърът. Той се оправда за криминалните случаи с това, че МВР работи при много тежки условия. 

„Непрекъснато се сее омраза, дори от политиците“, заяви Балабанов.

Относно случая с пожара на Царските конюшни, зам.-министърът уточни, че не знае коя от сградите е собственост на МВР. "Предполагам, че имаме там някаква сграда, но коя е тя точно не мога да конкретизирам", обяви Балабанов.  Той се оправда с това, че има "колега зам.-министър Бернер", който отговаря за собствеността на МВР и е направил вече справка. "Съжалявам, че не успях да се чуя с него да видя коя точно е нашата сграда", коментира зам.-министърът. 

"Ще разследваме дали е умишлен пожарът или не и не искам от понеделник да тръгваме с клюките от Facebook за клошари и не знам какво", заяви Балабанов. Той коментира, че недоумява как обществото не вярва в това, че в Пловдив пожарът от края на миналата година е бил предизвикан от клошар.
Коментари: 0