Мъск пак заговори за навлизане на Tesla в Индия

Според изпълнителния директор на компанията това може да се случи още догодина

Мъск пак заговори за навлизане на Tesla в Индия

Снимка: БТА

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза, че основаната и управлявана от него компания за електрически автомобили ще навлезе в Индия през 2021 г.

Догодина със сигурност“, написа той в Twitter в отговор на снимка на тениска с надпис „Индия иска Tesla”.

„Благодаря, че чакате“, добави още Мъск.

Евентуално навлизане на Tesla в Индия догодина би дошло в момент, в който премиерът Нарендра Моди се фокусира все повече върху насърчаването на използването и производството на електрически превозни средства.

Индийският автомобилен сектор, който бе засегнат от забавянето още през миналата година, бе допълнително ударен от последиците от коронавирусната пандемия. Здравната криза през 2020 г. оказа силно негативно влияние върху производителите на коли – както заради отслабеното търсене, така и заради принудителните затваряния на заводи. Сега много от тях посягат към инструменти за държавна подкрепа, включително за стимулиране на продажбите.

Репликите на Мъск относно стъпването на Tesla в Индия обаче не са новост. Миналия март, отново в отговор на Twitter коментар, той също даде заявка за навлизане в страната през „следващата година“, разбирай 2020-а.

Коментари: 0